NIEUWBOUW AAN DE REEUWIJKSE PLASSEN

Opdracht 10 m2 huisje:


klein zomers verblijf van max.10 m2 en 18 m3 is maximaal benutten door zijn vormgeving :


Er is ondanks de stedenbouwkundige beperkingen :

  1. een keukentje

  2. een apart toilet

  3. een slaap- of verblijfsruimte

  4. een buitendouche met warm water


Het gebouwtje ligt 0,5m verzonken om van de maximale m2 en m3 gebruik te maken.

Opdracht recreatiewoning van 87m2:


Dit ontwerp had een zwaar programma op een beperkte oppervlakte en volume.

Het terrein is smal en lang en ligt direct aan het water (noordkant).

Het ontwerp bestaat uit 2 gebouwen met tussen liggend terras.

De balken en luiken zorgen voor een mooi lichtspel op dit terras. In de zomer kan deze buitenruimte een extra verblijfsruimte worden door de grote schuifdeuren.

Onder 1 van de gebouwen was een kelderruimte voorzien, met badkamer sauna en 2 slaapkamers met voldoende licht.

Dit ontwerp is niet gerealiseerd. Bij realisatie was er nominatie tot een welstandsprijs aangekondigd.


Programma  :

  1. 4 slaapkamers waanvan 1 aparte hoofdslaapkamer met douche ruimte

  2. een apart toilet

  3. een badkamer met sauna

  4. een bergruimte

  5. een woonkamer

  6. grote eetkamer en keuken

  7. buitenruimte met beperkte inkijk


Het gebouwtje ligt ook 0,2m verzonken om van de maximale m2 en m3 gebruik te maken.

Sara Van de Steen

architect

mobiel: 06 50 277 933

sara@atelierarchitecten.nl


bezoekadres:

aA atelier Architecten

westhaven 65

2801 PN Gouda


t: +31 (0)182 524376

f: +31 (0)182 585162

www.atelierarchitecten.nl


postadres:

Vuurdoornlaan 3

2803 BA Gouda